ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ


ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ – ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

Η λέξη μανικιουρ προέρχεται απο τις λατινικές λέξεις manus που σημαίνει χέρι και cura που σημαίνει φροντίδα.Το μανικιούρ είναι η καλλυντική φροντίδα για τα χέρια και τα νύχια.

ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ & BE-QUEEN

Στο χώρο μας η διαδικασία του μανικιουρ διαρκεί 30-40 λεπτά και ξεκινάει κόβωντας και λιμάροντας τα νύχια στο μήκος και στο σχήμα που θέλουμε. Αφού μαλακώσουμε τα υπονύχια τα καθαρίζουμε αφήνοντας ανέπαφη τη μήτρα των νυχιών. Κάνουμε peeling για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και να μαλακώσουν τα χέρια και ξεπλένουμε με χλυαρό νερό. Επειτα βάφουμε το χρώμα της επιλογής σας και τελειώνουμε βάζοντας κρέμα βαθυάς ενυδάτωσης και θρέψης. Το ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ σας είναι έτοιμο!

Στο be-queen παίρνουμε πολύ σοβαρά τη δουλειά μας και πιστεύουμε πως πρέπει όχι μόνο να σας φροντίζουμε, αλλά και να σας ενημερώνουμε! Διαβάστε πιο κάτω ένα άρθρο της Αναστασίας Κουτσόγλου σχετικά με τους κινδύνους του μανικιούρ – πεντικιούρ….

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΜια απο τις πιο αγαπημένες γυναικείες και οχι μόνο συνήθειες είναι το μανικιουρ πεντικιούρ.Τα όμορφα περιποιημένα νύχια δεν είναι πολυτέλεια αλλά ένδειξη σωστής προσωπικής υγιεινής. Ωστόσο,όταν περιποιείστε τα νύχια σας είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους πιθανούς κινδύνους του επαγγελματικού μανικιούρ πεντικιούρ και κυρίως πως θα τους αποφύγετε. Η αισθητική φροντίδα των άκρων σας σε ένα κατάστημα νυχιών, μπορεί να είναι χαλαρωτική όμως μπορεί να καταλήξεικαι σε μια περιπέτεια εξ αιτίας κάποιας λοίμωξης.

  • Τραυματισμός περιονυχίου

Ένα απρόσεχτο και λιγότερο επαγγελματικό μανικιουρ ή πεντικιούρ μπορεί να τραυματίσει σοβαρά το περιονύχιο και να γίνει πύλη εισόδου μικροβίων. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όλα τα απαραίτητα εργαλεία και φυσικά να κόβονται σωστά τα πετσάκια χωρίς να τα τραυματίζουμε.

  • Χρήση ξυραφιών

Μην επιτρέπετε να χρησιμοποιούν ξυράφια ή καυστικά επιθέματα για την αφαίρεση των κάλων και των σκληρύνσεων στα πόδια σας.Εκτός του κινδύνου τραυματισμών και μολύνσεων λόγω χημικών εγκαυμάτων,δημιουργείται μεγαλύτερο πρόβλημα υπερκεράτωσης γιατί αφαιρείται και υγείες δέρμα που έχει σαν αποτέλεσμα τον ανεξέλεκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων που στη συνέχεια κερατινοποιούνται.

  • Μυκητίαση

Η μυκητίαση των νυχιών προκαλείται απο μη ορατό παράσιτο-μύκητα που επιτίθεται και τρέφεται με κερατίνη, η οποία είναι η κυρίαρχη πρωτείνη των νυχιών.Η μόλυνση αρχίζει συνήθως με αλλαγές στο χρώμα των νυχιών,(άσπρο,πράσινο,κίτρινο,καφέ ή μαύρο).Ο μύκητας εξαπλώνεται πιο βαθιά δημιουργεί διαταραχές στην υφή,την ανθεκτικότητα,το πάχος και την ποιότητα του νυχιού..Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί εγκαίρως γιατί στα τελικά στάδια το καταστρέφει ή το αποκολλά απο την ονυχιαία πλάκα. Η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί και στα υπόλοιπα νύχια,ενώ η καθολική προσβολή των νυχιών απαντάται σε εξαιρετικά παραμελημένες περιπτώσεις. Η θεραπεία είναι μακροχρόνια και επιβαρυντική για τον οργανισμό καθ΄οτι οι μύκητες είναι ανθεκτικοί. Κάθε προσπάθεια εξάλειψης της μυκητίασης είναι άσκοπη, εάν δε γίνει παράλληλα και απολύμανση των παπουτσιών.

  • Ηπατίτιδα B και C

Είναι το πιο ύπουλο πρόβλημα υγείας ,χωρίς κλινική εικόνα και πολύ δύσκολο κάποιος να το εντοπίσει. Ειδικά αντισυπτικά υγρά για απολύμανση εργαλείων, καλύπτουν το φάσμα πολλών ασθενειών, μεταξύ των οποίων την ηπατίτιδας και το aids,ασθένειες οι οποίες μεταδίδονται ακόμη και με το ξηρό αίμα που τυχόν έχει απομείνει σε αυτά.

  • Μυρμηγκιές

Η μυρμηγκιά είναι ένα ιογένες δερματικό εξόγκωμα. Οι περισσότερες μυρμηγκιές εμφανίζονται το καλοκαίρι λόγω της αυξημένης εφίδρωσης και θερμοκρασίας. Μεταδίδεται με την επαφή κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων. Εμφανίζεται συνήθως στα χέρια και στα πόδια αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε μπορεί να αναπτυχθεί και σε άλλα μέρη του σώματος.

Απολύμανση-Αποστείρωση

Η μύκητες δεν κάνουν διακρίσεις. Ο χώρος που θα επιλέξετε για την περιποίηση των άκρων σας, θα πρέπει να διαθέτει άδεια του υπουργείου υγείας, τον κατάλληλο εξοπλισμό απολύμανσης των εργαλείων με εγκεκριμένα προιόντα,αποστείρωση με ιατρικό κλίβανο καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας και να λειτουργεί με μόνιμο πιστοποιημένο προσωπικό που διαθέτει βιβλιάριο υγείας. Όταν οι επαγγελματικοί χώροι δεν τηρούν τις συνθήκες υγιεινής και προσφέρουν ανεύθυνες υπηρεσίες,οι μύκητες και άλλοι παθογόνοι μικροοργανισμοί μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα,αρχίζοντας άμεσα το καταστροφικό τους έργο. Ακόμα ο κίνδυνος μετάδοσης και άλλων σοβαρών λοιμογόνων και μεταδιδόμενων νοσημάτων είναι υπαρκτός.Πρέπει λοιπόν να είμαστε απολύτως βέβαιοι οτι όλα τα εργαλεία απολυμαίνονται και αποστειρώνονται μετά απο κάθε χρήση και είναι απαλλαγμένα απο τυχόν κύτταρα νεκρού δέρματος ή ξερό αίμα που είναι η αιτία μετάδοσης νοσημάτων, όπως ηπατίτιδα B και C ακόμα και AIDS.

Επαγγελματικοί χώροι και υγιεινή

Τα βακτήρια βρίθουν στα εργαλεία των κομμωτηρίων που τα περισσότερα δε διαθέτουν συστήματα απολύμανσης και αποστείρωσης, δεν τηρούν τους κανόνες υγιεινής για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας λόγω άγνοιας,γρήγορης εξυπηρέτησης και συνοστισμού. Συνήθως λειτουργούν χωρίς άδεια για τις υπηρεσίες μανικιούρ πεντικιούρ και αποτρίχωσης με προσωπικό που έχει γνώσεις μόνο απο λιγοστές ώρες σεμιναρίων και χωρίς πιστοποίηση.
Συνήθως μεγάλη ευθύνη στο πρόβλημα έχουν και τα στούντιο νυχιών που δεν τηρούν τη σωστή υγιεινή,δεν προσλαμβάνουν μόνιμο πιστοποιημένο προσωπικό με γνώση και συνέπεια ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία των πελατών τους.

Μερίδιο ευθύνης έχουν και οι πελάτες που κρατάνε κρυφό το πρόβλημα ή την πάθησή τους,αδιαφορώντας για την δημόσια υγεία και την αντιμετώπιση του προβλήματος,απο ντροπή ή για να επιτύχουν χαμηλή τιμή στην παροχή.

Ακόμη ανεύθυνα προς την υγεία τους άτομα για το λόγο της πολύ χαμηλής τιμής, καλούν περιφερόμενες πεντικιουρίστες στα σπίτια τους για την περιποίηση των άκρων τους. Οι “επαγγελματίες” αυτής της κατηγορίας δεν διαθέτουν πιστοποίηση υγείας, ούτε και εφικτή και επαρκή απολύμανση των εργαλείων που χρησιμοποιούν απο πελάτη σε πελάτη, με αποτέλεσμα η μετάδοση μυκητιάσεων να λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας.

Αν επισκέπτεστε για πρώτη φορά κάποιο κέντρο νυχιών, σιγουρευτείτε οτι εργάζονται με ευσυνηδησία και συνέπεια, και ότι καθαρίζουν και απολυμαίνουν τις λεκάνες και τα εργαλεία όπως επίσης και τις επιφάνειες απαραιτήτως ανάμεσα σε κάθε ραντεβού και όχι μόνο κάθε πρωί.

Αναστασία Κουτσόγλου

μανικιούρ πεντικιούρ

Be Queen nails – ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ