Το γαλλικό μανικιούρ και η ιστορία του

Το γαλλικό μανικιούρ, μια ιστορία που ξεκινά πριν αρκετά χρόνια…

Το γαλλικό μανικιούρ έγινε γνωστό το 1976. Παρόλο που ονομάζεται γαλλικό οι ρίζες του είναι αμερικάνικες. Ήταν πραγματικά μια ιστορία του Hollywood. Τη δεκαετία του 80 το Hollywood ήταν πραγματικά στο αποκορύφωμα του και οι ταινίες γυρίζονταν η μια πίσω απ΄την άλλη. Τα πολλά σκηνικά, οι ποικιλίες των ντεκόρ,των εικόνων και των χρωμάτων τόνιζαν την αίτηση της αίγλης, της μαγικής ομορφιάς. Το μακιγιάζ και το μανικιούρ έπρεπε να είναι άψογο και κατάλληλο για κάθε περίσταση.

Ο Jeff Pink και το γαλλικό μανικιούρ

Το γαλλικό μανικιούρ είναι διαχρονικόΛόγω έλλειψης χρόνου έπρεπε να υπάρχει μανικιούρ κατάλληλο για κάθε λήψη και να ταιριάζει με όλα τα ρούχα και φυσικά με όλες τις περιστάσεις. Για να λυθεί λοιπόν το πρόβλημα, είχε προσκληθεί ο πολύ ταλαντούχος Jeff Pink, ο οποίος επινόησε αυτό το αριστούργημα.Η ιδέα του ήταν να δώσει στα νύχια ένα υγιές χρώμα και να τονίσει το ελεύθερο άκρο.

Στη συνέχεια η ιδέα αυτή χρησιμοποιήθηκε στο Παρίσι σε μια επίδειξη μόδας με τεράστια επιτυχία.Εκείνη την εποχή ήταν μόδα <<όλα τα γαλλικά >>,αφού η Γαλλία ήταν πρωτοπόρος της μόδας παγκοσμίως.Το είδος αυτό κατοχυρώθηκε ως γαλλικό μανικιούρ.

Το γαλλικό μανικιούρ ήταν απλά μια λύση για κάθε ντύσιμο και περίσταση και αυτό παραμένει μέχρι σήμερα.Πλέον το γαλλικό μανικιούρ είναι υποχρεωτικό στοιχείο σε όλους τους διαγωνισμούς ονυχοπλαστικής που γίνονται,καθώς και ένας δείκτης επαγγελματισμού της τεχνίτριας. Η τρέχουσα τάση είναι η ανάπτυξη του γαλλικού μανικιούρ σε διάφορα χρώματα. Επίσης ξεχωρίζει το nail art σε διάφορα χρώματα και σχέδια, όπως και η διακόσμηση με στράς, τρουκς χρυσόσκονες, κοσμήματα και άλλα διάφορα αξεσουάρ.

Το γαλλικό μανικιούρ είναι διαχρονικό

Τα περιποιημένα νύχια είναι το κλειδί για να δείχνουν τα χέρια όμορφα και νεανικά. Σήμερα κάθε σύγχρονη γυναίκα δίνει μεγάλη σημασία στην περιποιήση των νυχιών της. Το γαλλικό μανικιούρ είναι ιδανική λύση για κάθε στύλ και κάθε ηλικία αφού τα νύχια μπορούν να δείχνουν απο απλά φυσικά και περιποιημένα ως και ένα έργο τέχνης. Είναι διαχρονικό, κλασικό και πάντα επίκαιρο αφού συνδυάζεται με trendy αλλά και κλασικά ρούχα. Πλέον το έχουμε συνδέσει με τις νύφες αφού επάξια κερδίζει την προτίμηση τους.